Turvakotien työntekijöiden kokema myötätuntostressi ja myötätuntouupumus - Kumpunen, Anna (My University, 2024)
Tutkimuksessa käsitellään turvakotien työntekijöiden kokemuksia myötätuntostressistä ja myötätuntouupumuksesta. Aineisto on kerätty kuudesta eri Ensi- ja turvakotien liiton turvakodista. Työntekijöiden kokemukset myötätuntostressistä ja myötätuntouupumuksesta ovat peräisin lähisuhdeväkivaltaa kokeneiden asiakkaiden kanssa tehtävästä väkivaltatyöstä. Tutkimuksessa selvitetään, miten työntekijät kuvailevat kokemuksiaan ja mitkä tekijät helpottavat tai vaikeuttavat heidän kokemaansa myötätuntostressiä tai myötätuntouupumusta niin vapaa-ajalla, työyhteisöissä kuin asiakastapaamisissakin. Myötätuntostressi ja myötätuntouupumus ovat emotionaalisesti kuormittavia ilmiöitä, jotka vaikuttavat negatiivisesti työntekijöiden yleiseen työhyvinvointiin ja työn laatuun. Turvakodin kontekstista erityisen tekee lähisuhdeväkivallan aihepiiri ja turvakodin työntekijöiden tekemä väkivaltatyö. Laadullisen kyselytutkimuksen tavoitteena on turvakotien työntekijöiden henkilökohtaisten kokemusten syvällinen ymmärrys. Kysely on puolistrukturoitu ja siitä kerätyn aineiston tulkinta perustuu teoriaohjaavalle analyysille. Kyselytutkimuksen aihepiirit ja kysymykset ovat ennalta määriteltyjä. Vastaajat kirjoittavat omat vastauksensa kysymyksiin vapaamuotoisesti omalla tyylillään. Sisällönanalyysin avulla muodostan teemoja jokaisen aihepiirin alle. Ensimmäinen aihepiiri, Terveys ja hyvinvointi, sisältää kolme teemaa: (1) yhteinen oirekuva, (2) työkyky on säilynyt sekä (3) myötätuntostressin ja -uupumuksen erityisyys. Arkielämä työajan ulkopuolella -aihepiiristä muodostuivat teemat: (4) oman ajan tarve sekä (5) jaksamisen puute. Asiakastyö ja työtehtävät -aihepiiristä esille nousseet teemat ovat: (6) asiakastyön haasteet ja (7) asiakastyötä helpottavat tekijät. Viimeisestä aihepiiristä, Työilmapiiri, työympäristö ja työnohjaus, muodostuivat teemat: (8) kollegiaalinen tuki sekä (9) työnohjauksen merkitys. Sisällönanalyysista saatuja teemoja voidaan hyödyntää muun muassa työnohjaukseen ja työhyvinvointiin liittyvien suositusten kehittämisessä sekä ammattilaisten koulutusten suunnittelussa.
Keywords: turvakoti, väkivaltatyö, lähisuhdeväkivalta, myötätuntostressi, myötätuntouupumus, työhyvinvointi