Työntekijän alisuoriutuminen työsuhteessa - Eskeli, Elisa (My University, 2019)
Alisuoriutuminen ei ole uusi ilmiö, sillä oikeuskäytäntöä on tässäkin tutkimuksessa runsaasti 1980-luvulta alkaen. Tutkimuksissa alisuoriutuminen on kuitenkin noussut ajankohtaiseksi aiheeksi vasta lähivuosien aikana. Vähitellen on alettu havaitsemaan, että paras mahdollinen yrityksen tuottavuus voidaan saavuttaa nostamalla työntekijät tärkeimmiksi voimavaroiksi ja pitämällä heistä hyvää huolta. Kun työntekijät voivat hyvin ovat kaikki muutkin osapuolet tyytyväisiä ja yritys menestyy. Aiemmat tutkimukset alisuoriutumisesta painottavat työntekijän heikkoa työsuoritusta nimenomaan työsuhteen päättämisperusteena. Siitä tässäkin tutkimuksessa on kyse, mutta erityisenä tavoitteena on tuoda esiin, mistä työntekijän alisuoriutuminen johtuu ja mitkä ovat työnantajan velvollisuudet ja mahdollisuudet ennaltaehkäistä ja puuttua alisuoriutumiseen. Alisuoriutumiselle ei ole määritelty tarkkaa työoikeudellista käsitettä, joten tutkimuksessa keskeistä on ensin tarkastella, mitä alisuoriutuvalla työntekijällä tarkoitetaan. Tutkimusta tarkastellaan pääasiassa oikeusdogmaattisesta eli lainopillisesta näkökulmasta, mutta tutkimus sisältää myös tapauskeskeistä oikeustutkimusta ja oikeuspoliittista tarkastelua. Tutkimuksen keskeisenä lähdeaineistona on lainsäädäntö, lain esityöt, oikeuskirjallisuus ja muut artikkelit sekä oikeuskäytäntö. Oikeuskäytäntö sisältää korkeimman oikeuden, hovioikeuksien ja työtuomioistuimen ratkaisuja. Oikeuskäytännön ratkaisut antavat runsaasti tietoa siitä, millaisia ongelmatilanteita käytännön elämässä esiintyy ja miten niitä tulisi tulkita. Tutkimuksessa on havaittu, että työnantajan toiminnalla on suuri merkitys työntekijän alisuoriutumiseen. Alisuoriutumisesta tulee keskustella, huomauttaa ja antaa varoitus, mutta lopulta voidaan päätyä työsopimuksen päättämiseen, jos työntekijän menettely osoittautuu edelleen ilmeisen piittaamattomaksi. Alisuoriutuminen perustuu objektiiviseen kokonaisarviointiin, jossa huomioidaan ta-pauksen olosuhteet kokonaisuudessaan.
Keywords: työnantajat, työntekijät, työsuhde, alisuoriutuminen, laiminlyönti, työsuoritukset, arviointi, perehdyttäminen, koeaika, kehityskeskustelut, varoitus, irtisanominen