Lentokerhon toiminnanohjausjärjestelmä - Pirttilampi, Juha (My University, 2020)
Tässä työssä uudistetaan lentokerhon lentolaskutusjärjestelmä, lentokoneiden varausjärjestelmä, sekä jäsenrekisterin toiminnot, yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi, jota on helppo ja nopea käyttää netin kautta. Uusi järjestelmä korvaa lentokerhon aiemmat, hajallaan ja paljon manuaalista työtä vaatineet toiminnot automaattisilla ratkaisuilla. Tämän tarkoituksena on vähentää henkilöstön työtaakkaa, niin laskutuksessa, jäsenrekisterin ylläpidossa kuin lentojen kirjauksessakin. Lentokerhon toimintaa esitellään, sen alkuhetkistä nykyiseen tilaan. Lisäksi luodaan katsaus, kerhon uudistusta kaipaaviin toimintoihin ja esitellään niiden ongelmakohdat. Havaittujen ongelmien ja puutteiden, sekä kokemukseen perustuvan arvion pohjalta luodaan uudelle järjestelmälle vaatimuslista, joka sen tulee toteuttaa. Vaatimuslistan mukainen uusi järjestelmä esitellään ratkaisuosassa. Jokaiseen vaatimuslistan kohtaan esitetään ratkaisu, jolla vaatimuksen toiminto on toteutettu. Ratkaisun teknistä osaa kuvataan pääpiirteittäin, mitä tekniikoita toteutuksessa käytetään. Lisäksi esitellään järjestelmän kehityksen vaiheita ja uuteen järjestelmään siirtymisen ongelmaa, samalla kuin vanha järjestelmä on vielä käytössä. Loppuosassa käydään läpi uuden järjestelmän toimintaa, vastaako toteutus sille asetettuihin vaatimuksiin. Asiasanat: toiminnanohjausjarjestelmä