Näkökulmia filologiseen tutkimukseen - Minna Seppänen; Janne Skaffari (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2022)
Filologisiksi menetelmiksi kutsutaan perinteisiä tekstintutkimuksen menetelmiä, joissa ydinajatuksena on vahvaan kielitaitoon ja tekstin syntykontekstin tuntemukseen nojaten ymmärtää, mitä tekstissä oikeastaan sanotaan. Filologian keskiössä ovat vanhat tekstit, eikä se aina ole vain kieleen kohdistuvaa tutkimusta kapeasti ymmärrettynä. Artikkelissa pohditaan, millaisia merkityksiä filologialle on annettu ja annetaan ja millaista on filologisen tutkimuksen tekeminen. | Published in Finnish in the linguistic methodology handbook Kielentutkimuksen menetelmiä, this chapter discusses philology as a field of research, its status past and present, and philological methods.
Kielentutkimuksen menetelmiä I-IV