Miehen hedelmällisyys - Klami R; Perheentupa A; Toppari J (Finland, 2022)
Miehen hedelmällisyyden perustutkimus on yhä siemennesteanalyysi, mutta sen kyky ennustaa raskauden alkamista on melko huono. Myös munasolun ominaisuudet vaikuttavat siittiön hedelmöityskykyyn.
Jälkeläisten määrää kuvaava hedelmällisyysluku on laskenut, ja myös siemennesteen laatu heikentyy länsimaissa.
Ikä, elämäntavat, sairaudet ja lääkitykset vaikuttavat miehen hedelmällisyyteen, mutta jo äidin raskaudenaikaiset elämäntavat saattavat vaikuttaa miehen hedelmällisyyteen enemmän kuin omat.
Myös ympäristön monet kemikaalit uhkaavat ihmisen ja eläinten lisääntymisterveyttä.