Tieteen yleistajuistaminen vahvistaa osallisuutta sivistysyhteiskunnassa - Isopahkala-Bouret Ulpukka (Kansanvalistusseura, 2025)
Jos pidetään tärkeänä, että yhteiskunnallinen keskustelu ja päätöksenteko perustuvat tutkittuun tietoon, tiedon on oltava mahdollisimman avoimesti kaikkien saatavilla. Tutkimustiedon on myös avauduttava riittävästi niillekin, jotka eivät itse kuulu tiedeyhteisöön. Yhteistä sivistyspääomaa kasvattamaan tarvitaan tieteen yleistajuistamista. Yleistajuisen tieteen julkaiseminen auttaa samalla uutismediaa levittämään monipuolisesti tietoa asioista ja ilmiöistä.