Tavoiteperusteinen alisuoriutuminen työsopimuksen päättämisperusteena ja tavoiteasetanta työsuhteessa - Kuntonen, Salla (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2018)
Esityksessä käsitellään työntekijän tavoiteperusteista alisuoriutumista työsuhteen päättämisperusteena, sekä tavoiteasetantaa työsuhteessa. Alisuoriutumista käsitellään tavoiteperusteisesti; työntekijä alisuoriutuu, kun hän ei pääse hänelle asetettuihin tavoitteisiin. Alisuoriutuminen tulee esille ajan kuluessa ja sen toteaminen vaatii työnantajalta seurantaa. Työnantajalla on useita velvollisuuksia ehkäistä työntekijän alisuoriutumista aina työhönotosta alkaen. Kun työnantaja on huolehtinut hänelle asetetuista velvollisuuksista asiaankuuluvasti, mutta työntekijä alisuoriutuu tästä huolimatta, voi alisuoriutumisesta muodostua työsopimuksen päättämisperuste. Työnantajalla on oikeus irtisanoa työntekijän työsuhde kun alisuoriutuminen johtuu työntekijän syyksi luettavasta, työsuhteen kannalta olennaisesta viasta tai laiminlyönnistä. Työnantaja voi työnjohtovaltansa perusteella asettaa työntekijöilleen tavoitteita. Joskus tavoitteista sovitaan myös työsopimuksella. Tavoitteiden perusteella arvioidaan työntekijöiden työsuorituksia. Asetetun tavoitteen tulisi olla realistinen, mitattavissa ja aikaan sidottu, jotta tavoitetta pystytään tosiasiallisesti arvioimaan. Työntekijöitä tulisi kohdella tavoitteiden asettamisessa ja niiden arviointiprosessissa tasavertaisesti. Alisuoriutuminen tulee työnantajalle kalliiksi, kun vaaditun, täyden työsuorituksen sijaan työntekijän suoritus jää vajaaksi. Alisuoriutumisen ennaltaehkäisy ja siihen puuttuminen jo varhaisessa vaiheessa parantavat yrityksen tehokkuutta ja tuottavuutta. Tutkimusmetodi on lainopillinen, sillä esityksessä jäsennetään voimassa olevan oikeuden sisältöä kirjallisuuden ja oikeuskäytännön avulla. Esityksessä on käytetty lähteenä myös johtamista ja esimiestyötä käsittelevää kirjallisuutta.