Apokatopinen maailmanmaisema: Paratiisin ikonografia ja satelliittiperspektiivi Petri Ala-Maunuksen 2000-luvun öljyvärimaalauksissa - Roivainen Hilja (Taidehistorian seura, 2022)
Petri Ala-Maunus kuvaa 2000-luvun maalauksissaan utooppisia eli hyvää ei-paikkaa esittäviä maisemia apokalyptisin sävyin. Analysoin artikkelissa maalauksissa havaittavia maailmanmaiseman (Weltlandschaft) kuvatyyppiä ja paratiisimaiseman ikonografiaa. Kuva-aiheet punoutuvat niin nykymaailman muotoutumiseen vaikuttaneeseen eurooppalaisen kolonialismin historiaan kuin 2000-luvun “satelliittiperspektiiviin”.