Moniliitosaurinkokennojen tehon muodostuminen - Jänkävaara, Veikka (My University, 2024)
Työn tavoitteena oli tarkastella erilaisia tapoja suurentaa aurinkokennon hyötysuhdetta. Työssä tarkastellaan erityisesti tandemaurinkokennojen rakenteita. Ennen sitä esitellään perusominaisuuksia puolijohteista sekä pn-liitoksen toimintaa aurinkokennossa. Työssä myös tarkastellaan hieman erilaisten materiaalien, erityisesti perovskiitin, mahdollisuuksia aurinkokennossa. Työssä käsitellään myös lyhyesti, miten aurinkokennon tehohäviöt muodostuvat. Näistä suurimpia tehohäviöitä aiheuttavat termalisaatio ja fotonit, joiden energia ei saa puolijohdetta virittymään.
Keywords: moniliitosaurinkokenno, tandemaurinkokenno, pn-liitos