Henkilöstökoulutuksen yhteys työntekijöiden sitoutumista tuottaviin tekijöihin - Kaipainen, Anna (My University, 2025)
Inhimillinen pääoma voidaan nähdä organisaation keskeisimpänä voimavarana, minkä vuoksi sen kehittäminen on tärkeää sekä yksilön että organisaation näkökulmasta. Koska inhimillinen pääoma on henkilösidonnaista ja siten altista katoamaan organisaatiosta, on sen säilyminen ja vahvistaminen kriittistä organisaation menestyksen kannalta. Tässä tutkimuksessa tarkastelin henkilöstökoulutusta inhimillisen pääoman kehittämisen keinona ja sen yhteyttä työntekijöiden sitoutumista tuottaviin tekijöihin. Sitoutumista lähestyttiin William Kahnin (1990) teorian kautta kolmen psykologisen tekijän – merkityksellisyyden, turvallisuuden ja käytettävyyden – avulla. Tutkimuskysymyksiin vastattiin lineaariregressioanalyysin keinoin analysoimalla suomalaisten palkansaajien (n = 2003) kokemuksia liittyen työhyvinvointiin, työpaikan ilmapiiriin, työn merkityksellisyyteen ja voimavaroihin. Aineistona tutkimuksessa toimi Työolobarometri 2023. Lineaaristen regressioanalyysien avulla sitoutumista tuottavia tekijöitä pystyttiin selittämään usean selittävän muuttujan, henkilöstökoulutuksen ja taustamuuttujien avulla. Tulokset osoittivat, että henkilöstökoulutuksella on positiivinen yhteys psykologisiin sitoutumista tuottaviin tekijöihin sekä niiden kokonaispisteisiin. Selitysasteet vahvistuivat huomattavasti vakioituani taustamuuttujat, mikä viittaa aitoon yhteyteen muuttujien välillä. Parhaiten henkilöstökoulutuksella pystyttiin selittämään kokemusta työn merkityksellisyydestä, johon vahvimmin yhteydessä oli itsenäisesti työssä opiskelu. Kokemusta psykologisesti turvallisesta työpaikasta ja sitoutumista tuottavien tekijöiden kokonaispisteitä selitti parhaiten mentorointi, kun taas psykologista käytettävyyttä erityisesti formaali ja työpaikkakoulutus. Tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että investoimalla henkilöstökoulutukseen työnantajan on mahdollista tukea samanaikaisesti työntekijöiden kokemusta psykologisesta merkityksellisyydestä, turvallisuudesta ja käytettävyydestä ja sitä kautta työhön sitoutumista.
Keywords: inhimillinen pääoma, henkilöstökoulutus, sitoutuminen, psykologinen merkityksellisyys, psykologinen turvallisuus, psykologinen käytettävyys