Leikillisyys yliopisto-opetuksessa – esimakua yrittäjämäisestä toiminnasta - Franzén Riikka; Nieminen Lenita; Heljakka Katriina (Åbo Akademi, 2025)
Tässä luvussa esittelemme kokeilumme leikillisistä lähestymistavoista integroidun yrittäjyyden opetuksessa yliopistossa. Lähdemme ajatuksesta, että opintojen tulisi tarjota todelliseen elämään pohjautuvien kokemusten lisäksi vaihtoehtoisten maailmojen ja tilanteiden kuvittelua. Tämä mahdollistuu leikillisissä lähestymistavoissa, kuten tilalliseen ja keholliseen kokemukseen perustuvassa kokemuksellisessa ja leikillisessä oppimisessa. Perehdymme erityisesti leikillisyyteen kokemuksellisena oppimisena ja havaintoihimme siitä yliopistokontekstissa. Haluamme erityisesti avata lukijalle mitä leikillisyys on tutkimusnäkökulmasta ja miten se toimii yrittäjyysopetuksen menetelmänä. Nostamme esille esimerkin, miten yrittäjämäisyyttä, ja erityisesti luovuutta, rohkeutta, kommunkointia ja yhteistyötä voidaan lisätä opetukseen leikillisellä työpajatyöskentelyllä.
Yrittäjyyden edistäminen korkeakouluissa – Esimerkkejä ja käytänteitä