Kansainvälinen suomalainen elektronisen kirjallisuuden kenttä - Vairinen Virpi (Kirjallisuudentutkijain Seura, 2025)
Suomalainen elektronisen kirjallisuuden kenttä on monipuolinen ja kansainvälinen. Suurelle yleisölle tutuimpien ääni- ja e-kirjojen lisäksi ala sisältää perinteisten instituutioiden ulkopuolella julkaistavaa, teknologisia mahdollisuuksia laajasti hyödyntävää kirjallisuutta. Puheenvuoro käsittelee aihetta Suomen ainoan elektroniseen kirjallisuuteen keskittyneen julkaisualustan, Nokturnon, näkökulmasta. Se tuo myös esille post-internetin ja transnationaalisuuden keskustelulle olennaisina käsitteinä.