Maatalouden rehevöittävä vaikutus lievää eteläisellä Suvasvedellä - Metso Annika (Suomen Biologian Seura Vanamo ry, 2025)
Selvitin pro gradu -tutkielmassani maatalouden kuormituksen vaikutusta järvikasvillisuuteen Suvasvedellä vuonna 2021. Kasviyhteisöjen rehevöityminen oli vähäistä eteläisellä Suvasvedellä. Järvi osoittautui niukka–keskiravinteiseksi. Rantakasvillisuus ja vesisammalet ilmensivät keskiravinteisuutta. Muu vesikasvillisuus ilmensi niukkaravinteisuutta.