Perisynti ja biologia - Lauerma Hannu (Suomalainen lääkäriseura Duodecim, 2025)
Perisynti tarkoittaa kristillisessä perinteessä ihmisen olemukseen vääjäämättä kuuluvaa taipumusta pahaan. Niin kirkkoisä Augustinuksen kuin Martti Lutherinkin mukaan kaikissa ihmisissä on ominaisuus, josta kasvaa itsekkyytemme, rakkaudettomuutemme ja taipumuksemme tappaa toisia ihmisiä. Sen katsotaan olevan peräisin syntiinlankeemuksesta, joka eri tulkintojen mukaan juontui joko ihmisestä itsestään tai myyttisestä käärmeestä. Koraanissa vastaavan tapahtuman alkuunpanijaksi on mainittu Paholainen.