Coolest Student Papers at Finland Futures Research Centre 2024–2025. Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen valittuja opiskelijatöitä 2024–2025 - (:unkn) unknown (fi=Turun yliopisto, Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku, Turku School of Economics|, 2025)
Tulevaisuuden tutkimuskeskus on julkaissut vuodesta 2016 lähtien koosteita ansiokkaista opiskelijoiden opintojensa aikana kirjoittamista esseistä, harjoitustöistä ja muista kirjallisista opintosuoritteista. Haluamme tarjota opiskelijoille oikean julkaisukanavan ja auttaa heitä saamaan saada vaikka sen ensimmäisen julkaisutiedon ansioluetteloon. Aikana, jolloin tieteellisen tiedon arvostus on uhattuna, akateemisen kirjoittamisen taidon osaaminen korostuu. Haluamme edesauttaa opiskelijoitamme mainitun taidon kehittämisessä. Tekoälykin tarvitsee tieteellistä tietoa, jota se kokoaa yhteen ja käsittelee. Toivomme julkaisun toimivan myös tässä tarkoituksessa. Julkaisumme koostuu tulevaisuudentutkimuksen kansainvälisen maisteriohjelman, Turun yliopiston kestävän kehityksen opintokokonaisuuden (KEKO) ja Tulevaisuudentutkimuksen Verkostoakatemian (TVA) opiskelijoiden kirjoituksista joko suomeksi tai englanniksi, koska opiskelijatyöt on tehty englanniksi maisteriohjelmassa ja suomeksi KEKO- ja TVA-opinnoissa. Aihepiirit ovat moninaisia, kuten ovat opetuksen sisällöt. Opiskelijat ovat itse olleet innokkaasti mukana aiheiden valinnoissa eri kursseilla, mikä osoittaa heidän kiinnostustaan maailman haasteisiin ja tieteen rooliin niiden ratkaisemisessa. Toivomme tämän julkaisun antavan rohkeutta kirjoittajille edetä akateemisen kirjoittamisen joskus kivisellä polulla ja toimivan esimerkkinä muille opiskelijoille. Toivomme julkaisun tavan ajattelemisen aiheita muille lukijoille ja tiedon käyttäjille olivatpa he tai ne ihmisiä tai koneita. Ajatuksia herättäviä lukuhetkiä!

---- Finland Futures Research Centre has been publishing since 2016 a collection of the most prominent student papers written during their studies. The FFRC aims to provide a genuine publication forum for students and help them achieve their first publication entry. In times when the appreciation of science and scientific knowledge is at risk, the skill of academic writing is more important than ever. We want to help our students develop their writing skills. AI also requires information for processing, and we hope that our publication serves that need as well. Our publication consists of writings by students from the Master's Program in Futures Studies, Sustainable Development Studies at the University of Turku, and Finland Futures Academy. Since student papers are originally written in either Finnish or English, we publish them in their original language. The papers address multiple questions related to current challenges, similar to those explored in our courses. The students have eagerly participated in choosing the topics for their writings in various courses, demonstrating their interest in global challenges and the role of science in addressing them. We hope that this publication encourages the authors to continue on the sometimes rocky path of academic writing. We also hope it serves as an example for other students and provides food for thought to readers and users of information, whether they are humans or machines. We hope this provides an inspiring read!