Puheentunnistusteknologian nykytilanne ja mahdollisuudet elektronisissa peleissä - Aki Halonen; Sami Hyrynsalmi; Jouni Smed (Tampereen yliopisto, 2022)
Puheentunnistus on kypsynyt teknologisesti niin, että massamarkkinoille voidaan tuoda helppokäyttöisiä tuotteita. Peliteollisuus on jo aiemmin kunnostautunut ennakkoluulottomasti
kokeilemaan uutta teknologiaa ja tuonut uusia innovaatioita markkinoille. Microsoftin Kinect-oheislaitteen sisältämän valmiin puheentunnistusta tukevan ohjelmointirajapinnan myötä puheentunnistus saattaa olla seuraava merkittävä elektronisia pelejä uudistava ohjauselementti. Tässä katsauksessa tarkastellaan sekä puheteknologian kehittymistä, asiaa käsittelevää tieteellistä tutkimusta että vuosien saatossa julkaistuja puheohjausta hyödyntäviä kaupallisia pelejä. Lopuksi pohditaan lyhyesti tekniikan avaamia uusia mahdollisuuksia.