Pokeri peliteoreettisessa viitekehyksessä - Heinonen, Kimi (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2018)
Tutkielmassa kerrotaan kuinka peliteoriaa voidaan soveltaa pokeriin. Tutkielmassa esitellään useita kahden ja kolmen pelaajan tilanteita mallintavia pienpelejä, joiden peliteoreettisesti optimit ratkaisut lasketaan auki. Kahden pelaajan tilanteissa keskitytään peliteorian perusteisiin ja kolmen pelaajan pienpeleissä perehdytään siihen, millainen vaikutus kolmannella pelaajan läsnöololla on verrattuna kahden pelaajan tilanteisiin. Tutkielmaan on valittu tarkasteltavaksi myös kaksi apuohjelmaa, jotka mainostavat itseään pokerin peliteoreettisesti optimaalisten ratkaisujen laskevina ohjelmistoina. Näillä solvereilla mallinnetaan tutkielmassa jo valmiiksi ratkaistuja pienpelejä ja tarkastellaan näiden antamien simulaatioiden tulosten oikeellisuutta, tarkkuutta sekä mahdollisia eroavaisuuksia.