Lahjakkuuden hallinta organisaation kilpailukyvyn ytimessä Case: Trainee-ohjelma monikansallisessa yrityksessä - Pohjanheimo, Karoliina (fi=Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku. Turku School of Economics|, 2017)
Organisaatiot kohtaavat jatkuvasti haasteen siitä, kuinka houkutella yksilöitä, jotka pystyvät luomaan lisäarvoa, sisälle organisaatioon ja näin edistämään organisaation menestystä. Tässä tutkimuksessa oli tarkoituksena selvittää millainen on trainee-ohjelman rooli osana organisaation kilpailukyvyn varmistamista. Tutkimus toteutettiin tapaustutkimuksena, jossa case-yrityksenä toimi trainee-ohjelmaa pitkään aktiivisesti hyödyntänyt yritys. Empiirinen aineisto kerättiin teemahaastattelun avulla ja kerätty haastatteluaineisto teemoiteltiin, jonka avulla pystyttiin vastaamaan tutkimuskysymykseen. Tutkimuksen teoriaosuudessa perehdytään talent managementiin, jonka käsittelyssä hyödynnetään Randallin, Schulerin, Jacksonin ja Tariquen viitekehystä globaalista talent managementista ja sen haasteista. Teoriaosuus käsittelee aihepiiriä aiempien tutkimusten avulla ja avaa talent managementin käsitteitä, ajureita, haasteita, toimenpiteitä sekä tuloksia. Talent managementin ja trainee-ohjelmien välinen yhteys esitellään myös teoriaosuudessa. Tutkimuksen tulokset osoittavat trainee-ohjelmilla olevan merkittävä rooli osana organisaation kilpailukyvyn varmistamista. Trainee-ohjelma on keino varmistaa, että lahjakkaimmat henkilöt, jotka pystyvät täyttämään tulevaisuudessa yrityksen avainpaikat, saadaan houkuteltua yrityksen palvelukseen. Traineet kasvatetaan yrityksen arvojen ja kulttuurin mukaisesti, joten heidän käytös tukee yrityksen toivomaa toimintatapaa, joka osaltaan varmistaa, että traineet pystyvät viemään organisaatiota haluttuun suuntaan. Traineet tuovat uusimman tietotaidon alasta, ja teknologiasta suoraan yliopistosta yrityksen käyttöön ja osallistuvat organisaation kilpailukyvyn varmistamiseen sekä lyhyellä että myös pidemmällä aikavälillä ja tähtäimellä. Traineet opastavat ja kehittävät organisaation muita nuoria työntekijöitä sekä osallistuvat organisaation rekrytointiin houkuttelemalla uusia talentteja taloon sisälle. He pyrkivät myös auttamaan tulevaisuuden kilpailuedun varmistamisessa houkuttelemalla alalle uusia ihmisiä. Tämä kaikki edellyttää kuitenkin hyvin johdettua trainee-ohjelmaa, jonka tulee olla perusteellisesti suunniteltu ja toteutettu vastaamaan yrityksen tarpeita sekä tavoitteita, jotta varmistetaan trainee-ohjelman rooli organisaation kilpailukyvyn varmistajana. Tutkimus osoittaa myös, että talent managementin teorian hyödyntäminen trainee-ohjelman tutkimisessa on tuloksekasta.