Diabetes ja sydämen vajaatoiminta: uudet lääkkeet herättävät toiveita - Airaksinen Juhani (Suomen diabetesliitto, 2022)
Sydämen vajaatoiminnan ja diabeteksen yhdistelmä on vaarallinen ja ilmeisesti kaksisuuntainen: vajaatoiminta lisää insuliiniresistenssiä ja vajaatoimintapotilailla ilmenee tavallista useammin diabetesta. Uudet diabeteslääkkeet herättävät toiveita. Osa niistä saattaa parantaa sydämen vajaatoimintaa sairastavien diabeetikoiden huonoa ennustetta.