Dykningar vid M/S Estonias vrak - Ringbom Henrik (Juridiska föreningen i Finland, 2022)
I den här artikeln diskuteras de rättsliga aspekterna av dykningar vid vraket av M/S Estonia, särskilt frågan hur myndigheter i Estland, Finland och Sverige enligt gällande rätt kan företa dykningar vid vraket i syfte att få mer information om förlisningen. Avsnitt 2 utreder i vilken mån dagens internationella och nationella regelverk som strävar efter att skydda gravfriden förhindrar myndigheters undervattensverksamhet på platsen, medan avsnitt 3 behandlar regelverket kring olycksutredningar som i huvudsak tillkommit efter M/S Estonias förlisning och dess betydelse för ansvaret för fortsatta utredningar.