Maastapoistumisverotusta koskeva sääntely vaatii tarkkuutta - Itälä Hannu (Edita Publishing Oy, 2025)
Suomen maastapoistumisverotusta koskevan sääntelyn historia on ollut EU-oikeuden näkökulmasta haasteiden täyttämä. Joihinkin puutteisiin on pyritty puuttumaan, joskin tämä ei ole kaikilta osin hälventänyt sääntelyyn liittyviä EU-oikeudellisia epäselvyyksiä. Toteutumatta jäänyt luonnollisten henkilöiden arvonnousutulon verotus ei lopulta lisännyt ongelmia, mutta valitettavasti osoittaa, miten vaillinaista EU-oikeudellisten vaatimusten huomiointi voi verolainsäädännön valmistelussa olla.