IN SITU -hanke vahvistaa kulttuurin ja luovan alan toimijoiden valmiuksia kuudessa EU-maassa - Latvala-Harvilahti Pauliina (Turun yliopisto, 2025)
Turun yliopisto on mukana Coimbran yliopistosta johdetussa EU-horisonttihankkeessa "IN SITU: Place-based Inno- vation of Cultural and Creative Industries in Non-urban Areas", joka pyrkii vahvistamaan kaupunkien ulkopuolisten alueiden kulttuurin ja luovan alan toimintaedellytyksiä. Suomessa maantieteellisinä kohteina ovat Eurajoki ja Rauma. Nelivuotisessa hankkeessa yhdistyvät tutkimus ja käytännön toimenpiteet. Tavoitteena on ymmärtää kulttuurin ja luovan alan toiminnan muotoja, prosesseja ja hallinnointitarpeita sekä edistää kykyä ja valmiuksia toimia alueellisen innovoinnin, kilpailukyvyn ja kestävyyden edistäjinä.