Litiumfluoridikiteet termoluminesenssidosimetriassa - Kokkonen, Katri (My University, 2026)
Tutkielman teoreettisessa osuudessa esitellään termoluminesenssidosimetriakiteiden perusteet sekä yleistietoa termoluminesenssi-ilmiöstä. Kokeellisessa osuudessa määritetään silmädosimetriakiteiden pienin havaittu signaali, josta saadaan kalibraation avulla pienin erotettava annos. Dosimetrien kalibrointi tehtiin ISO-N standardin mukaisella rötgenputkella. Kokeellisessa osuudessa silmädosimetrien pienimmäksi erotettavaksi annokseksi määritettiin 5,88 μSv säteilylaadulle N40, 6,34 μSv laadulle N60 ja 7,49 μSv laadulle N80.
Keywords: termoluminesenssi; termoluminesenssidosimetria; hehkukäyrä