Klassisen mekaniikan ilmeneminen kvanttimekaniikassa - Sulin, Milo (My University, 2024)
Esitetään Hamiltonin mekaniikan ja kvanttimekaniikan perusteet. Käydään läpi Lien ryhmien ominaisuuksia ja niiden avulla määritellään yleiset koherentit tilat kvant- tisysteemeille. Kerrotaan miten näissä tiloissa klassinen mekaniikka ilmenee kvant- timekaniikassa. Esimerkkeinä tarkastellaan harmonista oskillaattoria ja spin-1 2 systeemiä.