Neuroborrelioosin oireet, diagnostiikka ja hoito - Kortela Elisa; Hytönen Jukka; Oksi Jarmo; Kanerva Mari (Finland, 2022)
Neuroborrelioosin yleisimmät oireet ja löydökset ovat kivulias meningoradikuliitti, kasvohermohalvaus ja lymfosytaarinen meningiitti.
Oireisto ilmaantuu yleensä muutaman viikon kuluessa infektion alusta.
Diagnostiikka perustuu kliinisen kuvan lisäksi seerumin borreliavasta-aineisiin sekä aivo-selkäydinnestelöydöksiin.
Neuroborrelioosi voidaan hoitaa 2–4 viikon doksisykliinihoidolla suun kautta tai 2–3 viikon suonensisäisellä keftriaksonihoidolla.