Tekoälyn algoritmit MAA11 kurssille : Ongelmalähtöinen tehtäväpaketti lukio-opetukseen - Juselius, Kristian (My University, 2025)
Tässä pro gradu -tutkielmassa esitellään tehtäväpaketti Lukion opetussuunnitelman 2019 mukaisen pitkän matematiikan 11 kurssille. Tehtäväpaketin keskeiset pedagogiset tavoitteet ovat esitellä tekoälyn luonne matemaattisena algoritmina sekä koneoppimisen merkitys yhteiskunnassa. Tehtävien aiheet ovat järjestyksessä suurdata, lineaarinen regressio, logistinen regressio, klusterointi sekä suuret kielimallit, ja jokaisesta tehtävästä esitellään kaksi lähestymistapaa sen mukaan, paljonko tähän halutaan käyttää aikaa. Tehtäväpaketti perustuu Euroopan unionin ja Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede ja kulttuurijärjestön (UNESCO) suosituksiin tekoälylukutaidon kehittämisestä.