Teknologian riskit ja tulevaisuus - Kamppinen, Matti (fi=Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku, Turku School of Economics|, 1997)
Riskit ovat mahdollisten maailmojen asukkeja. Erityisesti teknologian riskit, eli kulttuurisesti kaavoittuneeseen ja välineinä toteutuvaan toimintaan sisältyvät haitan mahdollisuudet ovat tällaisia: ne ovat läsnä mahdollisuuksina, niiden toteutumisesta voidaan tulla tietämään ja niiden toteutumiseen voidaan vaikuttaa. Tarkastelen seuraavassa kolmea aihetta, aluksi mahdollisten maailmojen verkostoa, toiseksi riskien syntyä ja sijaintia todellisuudessa. Kolmas jakso kertoo niistä kognitiivisista kartoista, joiden avulla yksilöt ja yhteisöt riskien maailmassa suunnistavat.