Hierarkiat pikkulapsiperheessä. Äitien ja isien lastenhoitoon liittyvien osallisuuksien tarkastelua - Sevcan Hakyemez-Paul; Päivi Pihlaja (Turun yliopisto, 2022)
Tässä artikkelissa perehdytään suomalaisten vanhempien lasten kotihoitoon, päivähoidon yhteistyöhön ja koti-työelämä – järjestelyihin liittyviin hierarkioihin.
Etsimme äitien ja isien välisiä eroja. Tutkimus on osa laajaa ja monitieteistä Hyvän
kasvun avaimet – intensiivistä seurantatutkimusta (1797 äitiä perheineen). 551
varsinaissuomalaista isää ja 549 äitiä täytti kyselylomakkeen, kun lapsi oli
kolmevuotias. Tulokset osoittavat, että yleisellä tasolla päivähoitoon
osallistumisessa ei äitien ja isien välillä ei ole merkittäviä eroja. Sen sijaan kotityöelämä
– järjestelyistä löytyi merkittäviä eroja äitien ja isien välillä.
Koulutus hallinnassa : juhlakirja professori Heikki Silvennoisen täyttäessä 60 vuotta 23.2.2018