Matkailualan verkostoyliopisto osana matkailualan opetuksen ja tutkimuksen kehitystä - Honkanen, Antti (Suomen matkailututkimuksen seura ry., 2025)
Matkailualan verkostoyliopisto perustettin vuonna 1994 antamaan matkailualan korkeakouluopetusta yliopistojen välisenä yhteistyönä. Yliopistolain (558/2009) muutos ja yliopistojen välisen kilpalun koveneminen kuitenkin johtivat toiminnan lakkauttamiseen muutama vuosi sitten. Matkailualan verkostoyliopistolla on ollut merkittävä rooli yliopistollisen matkailukoulutuksen ja tutkimuksen kehittämisessä Suomessa.