Urheilijan COVID-19 : tarvitaanko rutiininomaisia kardiologisia selvityksiä? - Lehto Mika; Kytö Ville; Lehtonen Jukka; Tuohinen Suvi; Laukkanen Jari; Mjøsund Katja; Nikus Kjell; Valtonen Maarit (Suomen lääkäriliitto, 2022)
Nuorten urheilijoiden COVID-19-infektiot ovat pääosin olleet lieväoireisia tai oireettomia. SARS-CoV-2-virus ei ole erityisen sydänhakuinen, mutta vaikeissa, sairaalahoitoa vaatineissa tilanteissa sydänlihaksen tai -pussin tulehdusta on nähty usein. Tutkimuksissa pienellä osalla urheilijoista on todettu magneettikuvauksella sydäntulehdukseen sopivia löydöksiä. Paluu urheiluun COVID-19-taudin jälkeen tulee aina tehdä vähitellen. Mikäli infektioon on liittynyt sydäntulehdus, täysipainoinen urheilu voi alkaa vasta täydellisen toipumisen jälkeen.