Masentuneen potilaan hoito videoavusteisella lyhytpsykoterapialla - Koffert Tarja; Luutonen Sinikka; Hietala Jarmo (Suomen lääkäriliitto, 2022)
VideoTalk-menetelmässä psykoterapiaa tehostetaan potilaan kotona itsestään ottamilla videoilla. Terapiatunnilla potilas tekee havaintoja itsestään videolta. Hän voi oivaltaa, miten kielteinen puhe itsestä aiheuttaa välittömästi huonovointisuuteen liittyviä kehollisia muutoksia, kuten ryhdin lysähtämisen ja kasvojen ilmeettömyyden. Masennuksesta kärsivän potilaamme toipumisessa merkittävää oli se, että video auttoi häntä tarkastelemaan itseään etäämpää, mikä aktivoi aiemmin piilossa olleita tunteita.