Opettajat digiloikan pyörteissä 2.0 - Suvi-Sadetta Kaarakainen; Meri-Tuulia Kaarakainen (Finland, 2022)
Tutkimus tarkastelee opettajien digitaalisen osaamisen kehittymistä Digiajan peruskoulu - hankkeen aikana vuosina 2017 ja 2018. Aineisto koostuu kaikkiaan 4025 opettajasta, joista 3594 osallistui testiin vuonna 2017 ja 1151 vuonna 2018. Tulokset osoittavat opettajien hallitsevan digitaaliset sisältötaidot välinetaitoja paremmin. Opettajien osaaminen on kuitenkin parantunut lähes kaikilla osa-alueilla vuoden aikana. Erityisesti ovat parantuneet naisopettajien ja varttuneempien opettajien digitaaliset taidot. Opettajien aktiivisuuden erilaisten digitaalisten palvelujen ja välineiden käyttäjinä, luottamuksen omiin digitaitoihin sekä toimimisen oman oppilaitoksen digitutorina todettiin nostavan opettajien digitaalista osaamista. Sen sijaan iän myötä opettajien digitaalisen osaamisen todettiin laskevan.
Tuovi 16: Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa 2018 –konferenssin tutkijatapaamisen artikkelit