Pitäisikö homoseksuaaleilla olla oikeus elää haluamallaan tavalla? Tutkimus suomalaisten suhtautumisesta homoseksuaaleihin 2000-luvulla - Johanna Jalonen; Milla Salin (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Eläketurvakeskus, Helsingin yliopiston valtiotieteellinen tiedekunta, Kelan tutkimus ja Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunta., 2022)
Viime vuosikymmeninä seksuaalivähemmistöt ovat tulleet näkyvämmäksi osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Myös heidän yhteiskunnallinen asemansa on kehittynyt monin tavoin. Artikkelissa tarkastellaan suomalaisten suhtautumista homoseksuaaleihin 2000-luvulla. Vaikka suomalaisten yleinen suhtautuminen homoseksuaaleihin onkin muuttunut myönteisemmäksi 2000-luvun aikana, homoseksuaalien adoptiooikeuteen suhtaudutaan yhä kriittisesti.