VOIMAKAS : elinvoimaa puutarhasektorin uudistumiseen ja kasvuun -tulevaisuusverstaiden tulokset - Hietanen, Olli; Saarimaa, Riikka (fi=Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku, Turku School of Economics|, 2019)
Voimakas-tutkimushankkeessa etsitään uusia ratkaisumalleja puutarha-alan liiketoiminnan kehittämiseksi. Kansainvälisesti ja kansallisesti kilpailukykyinen puutarhatuotanto tarvitsee taustalleen uusia innovaatioita ja toimintamalleja, jotka haastavat ja jopa häiritsevät vallitsevaa nykytilannetta. Yhtenä Voimakas-hankkeen toiminnoista toteutetaan kolmiosainen tulevaisuusverstasprosessi, jonka ensimmäinen tilaisuus järjestettiin 27.3.2015 Helsingissä yhteistyössä Puutarhaliitto ry:n ja Viherympäristöliitto ry:n kanssa. Ensimmäisen verstaan tuloksena saatiin tulevaisuuskuvia ja visioita, joiden työstämistä varten järjestettiin Turussa 29.10.2015 jatkoverstas. Tämä raportti esittelee näiden kahden tulevaisuusverstaan tulokset. Verstaiden tuloksia tullaan analysoimaan myöhemmin tulevaisuusprossin kolmannessa vaiheessa yhteistyössä puutarha-alan keskeisten toimijoiden kanssa. Viimeisen työvaiheen tarkoituksena on valita ne tulevaisuuskuvat, joita alalla halutaan edistää sekä pohditaan konkreettisia toimenpiteitä halutun tulevaisuuden toteuttamiseksi.