Fejérin lause - Sipola, Antti (My University, 2024)
Tutkielma käsittelee Fourier-sarjoja, tarkemmin Fejérin lausetta. Lisäksi sivutaan hieman aiheen historiallista taustaa. Tietyissä tapauksissa Fourier-sarjat eivät suppene, mutta Fourier-sarjojen Cesàro-summat suppenevat pisteittäin kaikissa funktion jatkuvissa pisteissä. Lisäksi suppeneminen on tasaista, jos rajafunktio on kaikkialla jatkuva. Tätä tulosta kutsutaan lyhyesti Fejérin lauseeksi, joka todistetaan tekstissä. Todistus perustuu Thomas William Körnerin kirjan Fourier Analysis kahteen ensimmäiseen lukuun.
Keywords: Fejérin lause