Vaikean astman biologiset lääkkeet: milloin käytän, miten valitsen - Lehtimäki Lauri; Karjalainen Jussi; Genberg Emma; Kilpeläinen Maritta; Kauppi Paula (Suomen Lääkäriliitto, 2025)
• Tyypin 2 tulehdukseen liittyvän vaikean allergisen eosinofiilisen astman ja ei-allergisen eosinofiilisen astman hoitoon sekä eosinofiliasta riippumattoman vaikean astman hoitoon on kehitetty tulehduksen välittäjäaineiden estäviä biologisia lääkkeitä.
• Biologisen lääkityksen aloittaminen vaikeaan astmaan edellyttää tulehdustyypin määrittämistä.
• Biologisilla lääkehoidoilla voidaan ennen kaikkea vähentää astman pahenemisvaiheita ja suun kautta otettavan glukokortikoidin tarvetta sekä glukokortikoidien runsaan käytön haittoja.