Schrödingerin yhtälö aikariippuvilla reunaehdoilla - Ruusuvuori, Joel (My University, 2024)
Tutkielmassa tutkitaan yksiulotteisen äärettömän syvän potentiaalikuopan Schrödingerin yhtälöä, kun sen reunojen annetaan liikkua ajan kuluessa. Yhtälön muotoilussa hyödynnetään unitaarimuunnosta, jonka avulla ratkaistaan analyyttisesti muutama yksinkertainen esimerkki. Esitellään numeerisen analyysin avulla, miten kvanttisysteemiin voidaan vaikuttaa ohjaamalla sen reunoja. Pohditaan myös mahdollisia yleistyksiä monimutkaisempiin systeemeihin ja eri käyttökohteita.