Päihdelääketieteeseen tarvitaan osaajia - Jonna Levola; Solja Niemelä; Kaisa Kuurne; Mauri Aalto; Kaarlo Simojoki; Hannu Alho (Suomen lääkäriliitto, 2022)
Riippuvuussairauksien hoitoon ei ole nykyisellään tarpeeksi osaavia lääkäreitä eikä resursseja. Tehokkain tapa kuroa vajetta kiinni olisi päihdelääketieteen erikoislääkärikoulutuksen käynnistäminen 2020-luvulla.