Moniammatillisessa tiimissä toimiminen : Työntekijöiden kokemuksia - Isomaa, Inka (My University, 2025)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan erään hyvinvointialueen sisällä toimivan moniammatillisen tiimin ammattilaisten kokemuksia moniammatillisesta yhteistyöstä. Tutkimus on laadullinen tapaustutkimus, jossa aineisto kerättiin teemahaastatteluilla. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää moniammatillisen yhteistyön koettuja hyötyjä, haasteita ja kehittämistarpeita. Tulosten mukaan moniammatillisuus koettiin hyödylliseksi erityisesti tiedonkulun, vastuunjaon, potilaan kokonaisvaltaisen hoidon ja ammatillisen oppimisen näkökulmista. Haasteina nousivat esiin roolien epäselvyys, erilaiset työskentelytavat ja viestinnän haasteet, erityisesti tiimin ulkopuolelle. Ammattilaiset toivoivat moniammatillisuuden näkökulman vahvistamista koulutuksessa, tutkimuksessa ja terveydenhuollon suunnittelussa. Moniammatillinen yhteistyö nähtiin arvokkaana mutta alihyödynnettynä resurssina, joka voi parantaa sekä potilaiden hoitoa että työyhteisön toimivuutta.
Keywords: moniammatillisuus, moniammatillinen yhteistyö, terveydenhuolto, laadullinen tutkimus