Sukupuolen moninaisuus yliopistojen tasa-arvosuunnitelmissa - Breilin, Hanna (My University, 2024)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkasteltiin, millä tavoin sukupuolen moninaisuus huomioitiin kolmen suomalaisen yliopiston yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmassa. Tutkimuksen taustalla on tasa-arvon edistäminen sukupuolen moninaisuuden näkökulmasta, mikä tarkoittaa erilaisten sukupuoli-identiteettien ja sukupuolten ilmaisujen huomioimista. Sukupuolen moninaisuudella tarkoitettiin tässä tutkimuksessa, että sukupuolen ilmenemismuodot ovat moninaisempia kuin yhteiskuntamme sukupuolinormin mukainen kaksijakoinen sukupuoliajattelu, eli binäärinormi. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, millaisia tavoitteita ja toimenpiteitä sukupuolen moninaisuuden huomioimiseksi oli asetettu yliopistojen tasa-arvosuunnitelmissa. Tutkimusaineistona käytettiin valmista aineistoa, joka kerättiin kolmen suomalaisen yliopiston nettisivuilta. Tutkimus on laadullinen tutkimus. Analyysi toteutettiin teorialähtöisenä sisällönanalyysinä. Tuloksista muodostui kaksi pääteemaa: konkreettiset toimenpiteet ja yleiset tavoitteet. Pääteemoja yhdistävä luokka on binäärinormin rikkomisen luokka. Yhdistävä luokka havainnollistaa, että sukupuolen moninaisuus huomioitiin jokaisessa suunnitelmassa. Pääteemojen alle muodostettiin ensin alaluokkia ja lopulta yläluokkia, joita lopulta muodostui yhteensä kuusi. Yläluokat havainnollistavat sitä, millaisia toimenpiteitä sukupuolen moninaisuuden huomioimiseksi esitettiin. Konkreettisten toimenpiteiden yläluokat ovat: (1) syrjinnän kielto (2) sukupuolisensitiivisyys (3) näkyvyys. Yleisten tavoitteiden yläluokat ovat: (1) toimintakulttuurin kehittäminen (2) kehitystarve (3) yhteisöjen moninaisuuden vahvistaminen. Keskeisenä tutkimustuloksena on, että suunnitelmissa oli havaittavissa tasa-arvon edistäminen sukupuolen moninaisuuden näkökulmasta. Sukupuolen moninaisuus huomioitiin suunnitelmissa sekä konkreettisin toimenpitein että yleisin tavoittein. Suunnitelmissa tulisi keskittyä ennen kaikkea konkreettisiin toimenpiteisiin, jotta tavoitteet eivät jäisi ainoastaan suunnitelmien tasolle, sillä sukupuolen moninaisuuden huomioimisen kannalta konkreettiset toimenpiteet ovat lupaavimpia, kuin yleiselle tasolle jäävät tavoitteet.
Keywords: sukupuolen moninaisuus, yliopistojen tasa-arvosuunnittelu, sukupuolivähemmistöt