Väkivaltaa, utopiaa ja vastarintaa : anarkistisen pienlehti Kapinatyöläisen kuva anarkismista, suomalaisesta yhteiskunnasta ja poliisista vuosina 1997-2016 - Määttä, Pekka (My University, 2019)
Tässä työssä käsitellään Kapinatyöläinen-pienlehden kuvaa suomalaisesta yhteiskunnasta, anarkismi-ideologiasta, sekä Suomen poliisivoimista vuosina 1997-2016. Työssä on keskeisenä teoreettisena viitekehyksenä käytetty diskurssianalyysin keinoja ja termistöä. Kapinatyöläinen esitteli suomalaisen yhteiskunnan vahvasti negaatioiden kautta, se koettiin olevan kapitalistinen, uusliberalistinen ja vääränlaisen lumedemokratian pelikenttä. Myös anarkismi esiteltiin niin, että se nähtiin vahvasti toisena. Se oli irrallaan yhteiskunnasta koettiin vastavoimaksi yhteiskunnalle. Poliisi koettiin suomalaisen yhteiskunnan ja valtion aseeksi ja sitä kuvailtiin vahvasti viholliskuvien kautta.