Potilasviestinnän vaikutukset työhön paluuseen - Ristiluoma, Karli (My University, 2025)
- Työhön paluun edistäminen vaatii moniulotteista tukea, jossa lääkärin viestintä on keskeisessä asemassa. - Kustannustehokkaat viestinnälliset interventiot voivat tehostaa työhön paluuta, vähentää sairauspoissaoloja sekä terveydenhuollon kustannuksia. - Motivointi ja yhteydenluominen auttavat työhön paluun edistämisessä, sillä ne auttavat tunnistamaan potilaan tarpeet ja esteet sekä vahvistavat uskoa työkykyyn. - Työterveyshuollossa tulisi systemaattisesti kehittää viestintätaitoja, jotta potilaan yksilölliset tarpeet huomioidaan ja ennakkoluulot estetään, mikä edistää työhön paluuta.