Verkoston ytimessä - kuvaus tietohallinnollisen yhteistyön rakentajista kahdessa kuntaverkostossa - Kestilä, Timo (fi=Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku, Turku School of Economics|, 2018)
Yritysten muodostaman verkoston tietotekniikan koordinointia käsittelevä tutkimus on keskittynyt tietotekniikan käyttöönoton kuvaamiseen ja hyötyjen jakaantumisen selittämiseen. Yksilöiden toimintaa on kuvattu jonkin verran. Sen sijaan yhteistyön rakentamisen keskeinen toimija, eri organisaatiosta tulleiden ihmisten muodostama ryhmä, verkoston ydinryhmä, on mainittu vain ohimennen. Tässä työssä kuvataan, miten ydinryhmä koordinoi tietotekniikan hyödyntämisen lisäämiseen keskittyvää verkostoa. Tutkimusmenetelmänä käytetään toimintapainotteista tapaustutkimusta. Ydinryhmän ja sen toiminnan analyysin tueksi esitetään kaksiosainen viitekehys. Toimintaa analysoiva osa hyödyntää suhteen sekä verkoston kehittymistä kuvaavia teorioita. Toimijoita tarkasteleva osa puolestaan tukeutuu aiemmin tunnistettuihin verkoston johtamiseen liittyviin tehtäviin ja rooleihin. Empiriaosuudessa kuvataan kahta ydinryhmää ja niiden toimintaa sosiaalialan ja päivähoidon verkoston rakentamisessa. Analyysi tuo esiin klaanimaisesti toimivan ryhmän, joka neuvotellen johtaa yhteistoimintaa. Keskeisessä roolissa ovat osallistuvien organisaatioiden operatiivisesta toiminnasta vastaavat johtajat, jotka ensin sitouttavat ja myöhemmin organisoivat yhteistoiminnan organisaatioissaan. Havainnot kahden verkoston kehittymisestä osoittavat ydinryhmän olevan kriittinen seikka selitettäessä yhteistyön onnistumista. Tutkijalle ydinryhmä tarjoaa linssin, jolla voidaan tutkia tietoteknisen yhteistyön koordinointiin liittyviä ilmiöitä verkostossa. Julkiselle sektorille tietotekniikan hyödyntäminen yhdessä muiden palveluntuottajien kanssa mahdollistaa keinon tuottaa uudenlaisia palveluja. Yhteistyön johtaminen on haasteellista ja julkisen sektorin päättäjien on syytä tiedostaa onnistumisen kulmakiviä olevan yhteentoimiva ja aikaansaava ydinryhmä sekä sen kyky sitouttaa organisaatiot yhteistyöhön.

The title of the dissertation in English is: In the kernel of network – Description of coordinators and their actions in two municipal networks for information systems management collaboration. In the field of information systems management most of the prior research on coordinating and managing network of organizations has focused on implementation of information system or distribution of the benefits between participants. While action on an individual level has been described to some extent, research focusing particularly on the core group of people that build the interorganizational collaboration has been scant. This dissertation scrutinizes how the core group coordinates the building and management of municipal social services collaboration network. The work employs the action case approach in two municipal social services networks. The dissertation presents a two-layer research framework to analyze the core groups involved in building and managing these networks. The action-oriented part of the framework builds on process models on networks and relationships. The people focusing part the roles and tasks recognized in the literature. The analysis of two cases introduces a clan-based core group that negotiates to steer the collaboration. The managers and directors running their own business units play a central role in core group. The results depict how the members of the core group first negotiate and commit to a common plan and later organize the network collaboration in their organizations. Hence, this study argues that the core group is a critical factor explaining success of network. For research, this core group provides a useful lens through which to analyze how steering of information systems management in networked setting evolves. For practice, this study informs public-sector decision makers on the challenges related to managing interorganizational collaborative initiatives. The core group’s capability to create organizational commitment to the collaboration is the cornerstone for success. The dissertation further illustrates on how ICT utilization and new service providers enable creating new services for citizens.