Matkailun ja elämystuotannon osaamiskeskusohjelman tulevaisuuskoulutus : Yhteenveto alueellisten koulutusverstaiden menetelmistä ja tuloksista - Hietanen, Olli (fi=Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku, Turku School of Economics|, 2019)
Tulevaisuuden tutkimuskeskus toteuttaa vuosina 2008–2010 Matkailun ja elämystuotannon osaamiskeskusohjelmalle valtakunnallista ennakointihanketta. Tulevaisuuskuvien lisäksi tavoitteena on myös lisätä alueellisten toimijoiden ennakointiosaamista. Siksi ennakointihankkeeseen on liitetty myös tulevaisuudentutkimuksen opetusta. Tämä raportti sisältää käytännönläheisen kuvauksen alueellisista matkailun tulevaisuusverstaista, joissa käytettiin ryhmätyömenetelminä tulevaisuuspyörää ja tulevaisuustaulukkoa. Raportti on tarkoitettu tulevaisuudentutkimuksen ja ennakoinnin oppikirjaksi matkailun ja elämystuotannon ammattilaisille. Vaikka raportti käsitteleekin erityisesti matkailun ja elämystuotannon tulevaisuutta, se sopii työkirjaksi ja oppimateriaaliksi kaikille niille, jotka haluavat kehittää omaa toimintaansa ja ymmärrystänsä tulevaisuudentutkimuksen visionäärisillä verkosto- ja muutosjohtamisen menetelmillä.