”Mä rupesin suunnittelee sitä 16-vuotiaana” : - Koulukiusaamisen ilmeneminen Valkoinen raivo -elokuvassa - Mäkinen, Jonne (My University, 2019)
Pro gradu- tutkielmassani tutkin, millainen ilmiö koulukiusaaminen on ja mitä siihen sisältyy. Olen tutkinut ilmiötä perehtymällä siitä kertovaan elokuvaan. Elokuvan nimi on Valkoinen raivo. Tutkimuksen tarkoituksena on kuvata koulukiusaamisen vakavuutta ja sitä mitä se aiheuttaa kiusatussa. Tutkimus on laadullinen. Olen käyttänyt narratiivista tutkimusotetta. Tutkimuksen keskeisimpiä tuloksia ovat, että koulukiusaaminen ilmiönä sisältää hyvin paljon eri asioita, kuten miten kiusaaminen alkaa, miten kiusataan, millaisia vaikutuksia kiusaamisella on kiusattuun ja miten kiusaamisesta voi selviytyä. Tutkimukseni tulosten perusteella voin päätellä, että kiusaamisen alkamiselle on olemassa jossain tapauksissa jokin tietty syy. Tulosten perusteella voin myös päätellä, että pitkään jatkuneella kiusaamisella voi olla pahoja vaikutuksia kiusattuun ja nämä vaikutukset eivät välttämättä ilmene heti, vaan tulevat esille vasta myöhemmin. Tuloksista voi myös päätellä sen, että kiusatuilla voi olla monenlaisia selviytymiskeinoja, joiden avulla selviää kiusaamisesta.