Dialogisen toimintakulttuurin kehittäminen - kohti ihmislähtöistä organisaatiota - Nummi, Eeva (Henkilöstöjohdon ryhmä – HENRY ry, 2025)
Fuusioitumisvaihetta elävässä sote-organisaatiossa toteutettu väitöskirjatutkimukseni käsitteli dialogisen toimintakulttuurin kehittämistä. Tutkimus teki näkyväksi sen, kuinka dialogi juurtuu kokemuksesta oppimalla yksilö-, yhteisö- ja organisaatiotasolla, ja sen, miten osaaminen syvenee vaiheittain. Näkyviin tuli myös dialogin radikaalisuus tehokkuutta ja tuottavuutta tavoittelevassa toimintakulttuurissa, sekä dialogin eheyttävä voima jatkuvien muutosten keskellä. Kun organisaatiodialogissa luovutaan tehokkuustavoitteista ja konsensushakuisuudesta, syntyy tilaa vaihtoehtoisille, ihmisten haavoittuvuudesta kertoville tarinoille, jotka alkavat rakentaa uudenlaista, inhimillisesti kestävämpää organisaatiotodellisuutta ja johtajuuskäsitystä.