Nuorten osallisuutta tulisi lisätä oman väkivaltariskin arvioinnissa sijoitus- ja hoitoympäristöissä - Björkqvist, Maiju; Väätäinen, Laura; Lantta, Tella (Oikeusministeriö, Rikoksentorjuntaneuvosto, 2025)
Väkivaltaisesti oireileva nuori tarvitsee yksilöllistä tukea ja apua sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisilta suljetuissa laitosympäristöissä. Kuulluksi tuleminen on ensiarvoisen tärkeää luottamuksen rakentamiseksi ammattilaisten ja nuorten välillä. Väkivallan tunnistamiseen ja hallintaan tarvitaankin uudenlaisia, nuoria osallistavia keinoja.