Diskreettien satunnaismuuttujien todennäköisyyslaskenta lukion matematiikassa - Palo, Laura (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2017)
Tämä tutkielma kuuluu Turun yliopistossa syksyllä 2016 aloitettuun avoin oppikirja -projektiin, jossa laaditaan uuden eli vuoden 2015 opetussuunnitelman mukainen oppikirja pitkän matematiikan todennäköisyyslaskennan kurssille MAA10. Tämä tutkielma on osa koko kurssin oppikirjasta ja sisältää diskreettien satunnaismuuttujien todennäköisyyslaskentaa. Tutkielman oppimateriaali on pyritty rakentamaan niin, että opiskelijat saisivat saman käsityksen todennäköisyyslaskennasta, kuin mikä on matemaatikoiden käsitys. Avoin oppikirja -projektiin osallistuneiden henkilöiden kanssa valitut erilaiset hyödylliseksi havaitut opiskelutavat, kuten kuvailu, visualisointi ja väitteiden oikeellisuuden perustelu, ovat myös oppimateriaalin perustana. Oppimateriaalissa on pyritty välttämään väärin ymmärrettäviä esityksiä ja virheellisiä yleistyksiä. Ennen uusia käsitteitä ja määritelmiä on pohdintatehtäviä, joiden tarkoituksena on tutustuttaa opiskelija uuteen asiaan.