Puhujan identiteetin ja äänensävyjen välittyminen kirjoitustulkkeessa - Stina Ojala (Suomen Viittomakielen Tulkit ry, 2025)
Artikkelissa käsitellään puhujan identiteetin ja äänensävyjen välittymistä kirjoitustulkkauksessa ja niitä keinoja, joita tulkilla on käytössään, sekä erilaisten tilanteiden vaikutusta eri keinojen käyttöön. Aihetta käsitellään yhtäältä kirjallisuuden, toisaalta käytännön tulkkaustilanteissa havaittujen seikkojen pohjalta. Tulkkaustilanteisiin liittyvät esimerkit kertovat erilaisista tulkkaustilanteista ja -ratkaisuista.