Strategisen muutoksen johtaminen kuntayhtymässä : Tapaustutkimus Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappiassa - Suominen, Vesa (My University, 2019)
Tämän Pro gradu -tutkielman tutkimuskysymys on: ”Miten suomalaisessa koulutuskuntayhtymässä ohjataan strategista muutosta ylimmän johdon näkökulmasta?” Tutkimuksen empiirisenä kontekstina toimii Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia, joka oli jo ennen strategista muutosta joutunut valtionosuusrahoitusleikkausten kohteeksi. Strategiamuutokseen mentäessä näkymä oli yhä heikkenevä ja epävarmempi. Lappiassa ei haluttu tyytyä vain leikkaamaan toimintaa valtionosuuksien sanelemana, vaan päätettiin uudistaa strategia toiminnan uudelleenorganisoimiseksi. Tutkielman lähestymistavaksi valittiin toiminta-analyyttinen tutkimusote. Tutkimuksen teoreettinen viitekehys tukeutuu Robert Simonsin Levers of control -viitekehykseen. Tutkimusmetodiksi valittiin teemahaastattelu ja haastateltaviksi kuntayhtymäjohtaja ja talousjohtaja. Haastatteluaineistoa kertyi lähes viisi tuntia. Haastatteluiden tulokset esitellään erikseen ja yhteenvetona autenttisuuden, sekä kuntayhtymäjohtajan ja talousjohtajan erillisten näkökulmien säilyttämiseksi. Tutkimustuloksista nousi esiin johtamistapa, jossa noin kolmannes henkilöstöstä kuuluu kehittämistiimeihin. Johto käyttää tiimityöskentelyä vuorovaikutteisena ohjausjärjestelmänä. Tulos on mielenkiintoinen, koska se näyttäisi nostavan Lappiassa tiimien kautta tapahtuvan vastuuttamisen ja sitouttamisen strategisen johtamisen keskiöön - Levers of control -viitekehyksessä kuvattuja muodollisia ohjausjärjestelmiä tärkeämpään rooliin. Tiimien merkitys erityisesti suhteessa uskomusjärjestelmiin korostuu. Tiimejä johtavat strategiaprosessin yhteydessä valitut johtotiimin jäsenet ja esimiehet. Tiimejä johtavat strategiaprosessin yhteydessä valitut johtotiimien jäsenet. Näiden tiimien tehtävät linkittyvät strategisiin ydinprosesseihin. Esimiesten johtamat tiimit tukevat strategisia tavoitteita. Lappiassa diagnostisiin ohjausjärjestelmiin on panostettu paljon. Ne on muutettu tukemaan strategian mukaisia prosesseja. Tämä viittaa siihen, että johto ohjaa diagnostisten ohjausjärjestelmien avulla toimintaa kohti strategisia päämääriä, mikä on mahdollistanut toimivallan ja vastuiden jakamisen Lappiassa syvälle ja laajalle perinteisiin hierarkkisiin kuntaomisteisiin yhteisöihin verraten. Tutkielman johtopäätöksinä voidaan ensinnäkin todeta, että Lappialle keskeistä tiimien käyttöä strategisen ohjaksen välineenä ei voida pitää muihin vastaaviin organisaatioihin yleistettävänä tutkimustuloksena. Toiseksi, tuloksista saatiin vahvistusta sille käsitykselle, että diagnostisten ohjausjärjestelmien mittarien tehokas käyttö mahdollistaa vastuun jakamisen laajalle organisaatiossa.
Keywords: Levers of control, LOC, strategia, strateginen muutos